Nijestee

Financieel Beleidsadviseur

Zie jij het als een uitdaging om het volledige financiële spectrum binnen de volkshuisvesting te kunnen overzien? Wil jij daarover strategisch meedenken, gevraagd en ongevraagd adviezen geven en een belangrijke bijdrage leveren aan de maatschappelijke huisvestingopgave in de stad Groningen? Dan is deze veelzijdige functie als Financieel Beleidsadviseur bij Nijestee iets voor jou!

Je zit aan je bureau en werpt een blik op de kasstroomoverzichten en de leningportefeuille. De rentes zijn lange tijd stabiel gebleven, maar de huidige marktontwikkelingen laten iets anders zien. Enkele nieuwbouwprojecten zijn in volle gang en ook de duurzaamheidsprojecten lopen door. Als je op korte termijn geen actie onderneemt, wordt het alleen maar duurder om deze plannen te financieren.

Na een grondige analyse kom je met een financieringsvoorstel. Het is tijd om dit voorstel mee te nemen naar de Treasury commissie. Je voelt een mix van spanning en vastberadenheid. Ze vertrouwen op jouw kennis en ervaring als Financieel Beleidsadviseur, dus je weet dat jij met de beste oplossing moet komen.

Tijdens de vergadering weet je het voorstel met overtuiging te brengen. Je bespreekt de analyses die je hebt gemaakt en de impact van de financiële keuzes. Je voorstel wordt overgenomen en iedereen is tevreden. “Goed werk, dit is de juiste richting”, hoor je. Je voelt een opluchting. Dit soort uitdagingen, waarbij strategie en maatschappelijke impact samenkomen, geven jou energie. Fijn om te zien dat jouw voorstellen gewaardeerd worden en daadwerkelijk een verschil maken voor de toekomst van de organisatie!

Kandidaatprofiel

Over de functie
Het bovenstaande betreft slechts een fractie van je werkzaamheden, want er is nog zo veel meer te doen:

  • Als Financieel Beleidsadviseur speel je een cruciale rol in het waarborgen van de financiële gezondheid en de daarbij horende strategische keuzes van de organisatie.
  • Je taken zijn divers en uitdagend. Je houdt je bezig met projectanalyses, coördineert waarderingsvraagstukken, bent verantwoordelijk voor Treasury en stelt financieel beleid op. Je begeeft je dan ook op het snijvlak van verleden, heden en de toekomst van Nijestee.
  • Boven alles ondersteun je de kerntaak van Nijestee, namelijk het bieden van betaalbare huisvesting, door middel van zorgvuldige financiële adviezen.
  • Jij begrijpt dan ook dat financieel beleid binnen Nijestee niet alleen draait om kengetallen en ratio’s, maar ook om maatschappelijke impact. Daadwerkelijk het verschil kunnen maken.
  • Je werkt veel samen met collega’s uit verschillende disciplines en je voelt je thuis in een dynamische werkomgeving.
  • Je draagt zorg voor een stabiele financiële langetermijnplanning, waarbij je rekening houdt met maatschappelijke ontwikkelingen en veranderende regelgeving.

Waar ga je werken?
Nijestee, aangenaam. Met ruim 14.000 huurwoningen zijn we de grootste woningcorporatie in de stad Groningen. Ongeveer 22.000 mensen huren een woning van Nijestee. Onze woningen zijn dan ook in vrijwel alle wijken van de stad te vinden. Wij hebben hart voor huurders, hart voor de stad. Wij gaan voor betaalbare en kwalitatief goede woningen voor mensen vanuit verschillende achtergronden en maatschappelijke posities. Als je werkt bij Nijestee, dan werk je met deze mix van mensen en belangen. We voelen ons bij al die mensen en al hun belangen betrokken. Niet alleen bij hun woningen, maar veel breder, ook bij de leefbaarheid in de buurten en wijken. 

Met ruim 200 gedreven en tevreden collega’s steken we daar veel energie in. De invloed van de bewoner is daarbij wat ons betreft vanzelfsprekend. Niet alleen voor, maar vooral ook met de bewoner maken wij dagelijks werk van een huis dat als thuis voelt.

Wat vragen we van jou?

  • Heb jij werk- en denkniveau op hbo/wo-niveau en een afgeronde opleiding in de richting van Finance, Accounting & Controlling, Economie of Bedrijfskunde?
  • Heb jij minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur binnen de volkshuisvesting?
  • Heb jij affiniteit met automatiseringsprogramma’s?
  • Ben je accuraat, analytisch, gestructureerd, stressbestendig, flexibel, proactief en resultaatgericht? 
  • Kun je zelfstandig werken, maar vind je het ook leuk om met andere afdelingen te schakelen?

Ja? Reageer dan direct!

Aanbod

Wat krijg je van ons?

  • Een mooie, uitdagende functie voor 36 uur per week.
  • Een fijne werkplek aan het Damsterplein in Groningen, waar collega’s de deur voor jou open hebben staan.
  • De mogelijkheid om jouw werk op kantoor te combineren met thuiswerken. 
  • Een goed salaris van €4.800 - €6.500 (schaal K) per maand op basis van een 36-urige werkweek.
  • 8% vakantiegeld.
  • Een eindejaarsuitkering. 
  • Reiskostenvergoeding en een fietsplanregeling. 
  • Leuke activiteiten zoals bioscoopuitjes, pubquiz avonden, borrels, georganiseerd door onze personeelsvereniging.
  • En ook niet onbelangrijk: een team van tevreden en betrokken collega’s die zorgen voor gezelligheid op een fijne werkplek in Groningen.

Solliciteren
Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Wacht dan niet te lang met solliciteren en grijp deze baan voordat een ander ermee vandoor gaat. Je kunt solliciteren tot en met woensdag 13 november 2024. De gesprekken vinden plaats op woensdag 20 november.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Menne Vliem, Manager Financiën en Data, via 050 - 85 33 934.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld
Wij willen benadrukken dat de wervingsprocessen volledig intern worden beheerd. Ongevraagde acquisitie wordt daarom niet gewaardeerd. Bedankt voor je begrip.

Vacature delen op:

Referentienummer:

563037113

Regio:

  • Groningen

Werkuren:

Fulltime

Secties:

Financieel/economisch

Vacatureniveau:

HBO - WO

Vestiging:

Damsterplein (kantoor)

Sluitingsdatum:

13-11-2024

Locatie:

Groningen

Contactpersonen:

Kantooradres:

Damsterplein 1 9711SX Groningen

Locatie: